HS Racing blogg. Håkan Söderman. Båtracing.

HS Racing blogg. Håkan Söderman. Båtracing.

Om bloggen

Hej och välkomna till Håkan Södermans blogg. Denna blogg handlar mycket om båtracing.

www.hsracing.se

www.hakansoderman.se

info@hsracing.se

Rekordförsöket. Svenskt rekord 68.38 knop.

Racing & Enskrov 2 lit.Posted by Håkan Söderman Thu, October 23, 2008 23:19:08

Ikväll gick jag återigen in på www.offshoreracing.se och såg deras fina reportage om rekordförsöket 2008-10-04.

Blog Image

Vad vore racingen utan alla frivilliga funktionärer som trotsar vädrets makter. Utan dom skulle det inte bli några tävlingar. EN eloge till ALLA som gör tävlingarna möjliga. smileysmiley

Blog Image

Den evigt glada Robban Hilland i sin egen Argo. Den glade, var för dagen navigatören. Jag tror inte jag sett den killen sur någon gång. Alltid med ett brett leende. smiley

Blog Image

Rekordförsöket var något nytt för mig. När vi blev visade runt vart vi skulle åka på morgonen fick jag fel intryck. Ansatsen blev helt fel. Min flickvän videofilmade och man såg verkligen hur snett min ansats blev. När jag gick in i banan svängde jag fortfarande. Det var först i slutet på första sträckan som farten kom. På första vändan blev det 67 knop. När jag skulle åka tillbaka kom jag om möjligt, ännu mer snett. Robban skrek att jag skulle avbryta, så jag avbröt ansatsen så den inte skulle bli lika dålig som första. Jag åkte så nära öarna jag vågade, så att ansatsen skulle bli rak. Jag fick ett mycket bättre spår och fart. Andra vändan på första försöket kom jag upp i 69.7 knop.

Resultatet blev till slut 68.38 knop. Dvs Svenskt rekord.

Blog Image

Innan andra försöket hade både Annika Wrenkler och Tomas Rosen visat mig en bättre väg att åka på sjökortet, samt i verkligheten. Ett tack till dom. Ansatsen blev nu mycket bättre. Första vändan slutade på 69 knop. När jag skulle tillbaka var jag så taggad, så jag gjorde bort mig. Jag hissade och ställde ut för mycket, så jag förlorade greppet precis när jag gick in i banan. Resultatet i första försöket blev ju nästan 70 knop, men nu blev det mycket sämre. sammanlagt blev det då bara 68 knop. Jag var en aning besviken på mig själv. Men jag lovar att ta mitt eget rekord nästa år om ingen annan åker fortare i min klass.

Blog ImageNär vi hade åkt andra vändan kände jag att jag ville åka en gång till och göra det mycket bättre. Men jag visste att det skulle dra ut på tiden och Robban hade ju frusit tillräckligt för min skull. Jag vill tacka Robban, Ulrika och Kenneth som ställde upp på rekordförsöket.

Sen var det ju motorkoll kvar så rekordet skulle bli godkänt. Nu var jag nästan först där borta, så det gick jättefort. Motorn blev godkänd och det nya rekordet blev 68.38 knop.

Jag skall be Robban åka med nästa år med. Jag kommer att anmäla mig 2009.

Då skall rekordet bli bättre.

Håll i hatten. Mvh Håkan